Sodelovanje

sodelovanjeKo delamo, le redko delamo sami. V organizacijah in med organizacijami delamo v timih in skupinah. Pri tem se moramo naučiti drug drugega poslušati, uravnavati in upoštevati različne interese, skrbeti za doseganje rezultatov posameznika in skupine.

Čeprav se načelno zavedamo, da smo ljudje različni, pa to hitro lahko pozabimo, ko sodelujemo z njimi. Lahko se nam zgodi, da se nam zdi le naša pot pravilna in težko smo odprti za druge ideje. Prav tako menimo, da tisto, kar motivira nas, motivira tudi druge. Da stvari, ki jih potrebujemo mi, potrebujejo tudi drugi.

V resnici smo ljudje različni in ko sodelujemo pridejo te različnosti na dan. Takrat imamo možnost, da raznolikost pretvorimo v prednost ali pa jo vidimo kot problem. Videti raznlikost kot bogat vir priložnost, je eno od področji, ki nam je najljubše.

Ljudem pomagamo videti svet tudi z drugimi očmi in s tem prispevamo k boljšemu vzdušju na mikro in širšem področju delovanja.

Najraje delamo delavnice kar z vašim timom ali skupino in pogledamo, kje so vaše prednosti, lahko pa za začetek izvedemo eno od standardnih delavnic (meni levo).