Vodenje

VodenjeVodenje je odločitev, da postanete aktivni določevalec smeri, namesto član skupine. Pomeni, da vodja stopi iz skupine in je prvi sledi začrtani pot, pripravljeni, da del poti prehodijo tudi sami.

Uspešnost organizacij in ljudi je odvisna od pravilnega in dobrega vodenja. V današnji družbi so osnovne vodstvene sposobnosti potrebne prav vsakomur, saj delamo v različnih skupinah in timih. Vodenje se začne že pri vodenju in obvladovanju samega sebe.

Odličen vodja se zaveda, da je tudi vodenje stroka, zato se stalno izobražuje tudi na tem področju. Pri tem se ne nauči le osnovne veščine, temveč najde svoj slog in ga stalno izboljšuje. Tako je dejansko avtentičen v tem kar dela. Avtentičnost in integriteta ustvarjata zaupanje. Zato so sodelavci pripravljeni slediti vodji.

Odličen vodja se zaveda vseh svojih nalog in brez težav menjava različne vloge. Prav tako si lastnosti, ki mu niso lastne, oblikuje v nalogo, tako da jih osvoji do te mere, da niso moteče. Vedno pa se zaveda, da so ključ do njegovega uspeha njegove prednosti, ki se jih trudi še izgraditi. Pri vodenju in delu sledi svojim ambicijam in ciljem in jih projicira na druge. Pri tem ohranja visoko mero etičnosti ter stalno preverja, kako njegov stil vpliva na sodelavce in podjetje.

Odličen vodja uživa pri delu z ljudmi. To mu je glavni izziv, veselje, namen in naloga.

Seminar ali delavnico prilagodimo potrebam naročnika, lahko pa izvedemo tudi katerega od standardnih seminarjev.